Werken in Sofia

Werken bij een callcenter in Sofia

Hieronder vind je meer informatie over Sofia, de locatie waar je gaat werken als call center medewerker in een internationaal contact center.

Sofia

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en telt 1.241.675 inwoners en is veruit de grootste stad in Bulgarije. De stad ligt in het westen van het land vlak bij de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad heeft een internationale luchthaven. Naast een vliegveld kent de stad ook een metro.

De stad dankt haar ontwikkeling als belangrijke nederzetting vooral aan de centrale ligging in de Balkan. Sofia ligt in het westen van Bulgarije, aan de noordelijke voet van de berg Vitosja, in het Sofiadal dat aan alle kanten omgeven is door gebergten. Drie bergpassen leiden naar de stad, die al sinds de oudheid fungeert als een belangrijke verbindingsplaats tussen de Adriatische Zee en Centraal-Europa met de Zwarte Zee en de Egeïsche Zee.

Door de stad stroomt een aantal rivieren, waaronder de Vladajska en de Perlovska. De Iskar stroomt in haar bovenloop vlak bij Oost-Sofia. De stad staat bekend om haar mineraal- en thermische bronnen. In de vorige eeuw werden er diverse stuwmeren gebouwd.

De stad ligt 150 km ten noordwesten van Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije, 390 km ten westen van Boergas en 472 km ten westen van Varna, de twee belangrijkste havensteden van Bulgarije aan de Zwarte Zee.

Uitgaan in Sofia

Sofia heeft een bruisend uitgaansleven met zijn vele restaurantjes, bioscopen, bowlingbanen, casino’s, escape rooms en natuurlijk bars en discotheken. Het uitgaansleven in Sofia doet zeker niet onder aan dat in Nederland. De gelegenheden zien er voornamelijk wat chiquer uit en richten zich voornamelijk op confort met de vele lounge bars en eetgelegenheden.

Terug naar de vacature