Werken in Bulgarije

Werken bij een call center in Bulgarije

Wanneer je interesse hebt om te gaan werken als callcenter medewerker in Bulgarije, dan kun je hier alvast een impressie krijgen van Bulgarije.

Een parel in Oost-Europa

Bulgarije ligt in Oost-Europa en is omringd door de buurlanden Roemenië, Turkije, Griekenland, Noord Macedonië en Servië. Het land heeft een bevolking van 7.101.510 (2017) en een oppervlakte van 110.900 km². Sofia is de hoofdstad en met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv en Roese.

Het klimaat

Bulgarije kent een landklimaat met hete zomers en koude winters. In de zomer kun je genieten van de stranden aan de Zwarte Zee en in de winter kun je er skiën. Ten zuiden van het Balkangebergte heerst een zachter klimaat met mediterrane kenmerken.

De gemiddelde temperatuur op een zomerdag ligt in het binnenland rond de 24 °C. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar. Het is dan gemiddeld circa 27 °C warm; langs de Zwarte Zeekust lopen de temperaturen op tot 30 °C.

De neerslag bedraagt gemiddeld 600 mm per jaar, maar in de bergen valt vaak meer dan 1000 mm per jaar, vaak in de vorm van sneeuw. De meeste regen valt op veel plekken in de zomer, maar in het zuiden is dit in de herfst.

De Natuur

De natuur in Bulgarije is zeer divers. Er zijn bergen, meren, rivieren, watervallen, stranden en heel veel mooie plaatsen voor natuurliefhebbers. Zelfs in de hoofdstad van Sofia heb je heel veel stadsparken waar je tot rust kunt komen. De Bulgaarse inwoners zie je hier dan ook vaak van hun rust genieten.

Cultuur en religie

Bulgarije is traditioneel gezien een christelijk land. Onder leiding van Boris I van Bulgarije werd Bulgarije in de negende eeuw gekerstend. Volgens de volkstelling van 2011 verklaarde zo’n 77,9% van de bevolking christelijk te zijn, een flinke daling ten opzichte van 83,9% in 2001.

De grootste denominatie is de orthodoxe kerk en met name de Bulgaars-Orthodoxe Kerk. Ongeveer 76,0% van de bevolking gaf aan tot deze kerk te behoren.

Taal

De officiële taal van het land is het Bulgaars, dat met het cyrillische alfabet wordt geschreven. Minderheden spreken Turks en Romani.

Betaalmiddel

Het algemeen aanvaarde betaalmiddel in Bulgarije is de nationale munt de Leva. 1 Bulgaarse Leva is gelijk aan € 0,51 en de prijzen zijn ongeveer de helft als die in Nederland.

Dit artikel bevat quotes van de volgende bron: Wikipedia

Terug naar de vacature